Молдова запроваджує надзвичайну ситуацію через посуху

Молдова запроваджує надзвичайну ситуацію через посуху

Укрінформ
Уряд Молдови введе в країні режим надзвичайної ситуації в галузі екології через посуху. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Newsmaker із посиланням на заяву міністра сільського господарства Молдови Володимира Болі.

Міністр наголосив, що режим надзвичайної ситуації, який уряд Молдови введе з 3 серпня, дасть змогу місцевим органам влади налагодити забезпечення населення питною водою.

Також, за його словами, посуха спричинила складне становище в галузі сільського господарства, тому на наступному засіданні комісії з надзвичайної ситуації може бути прийнято рішення відступити від деяких законів, щоб полегшити фермерам доступ до води зі ставків.

Читайте також: Молдова куплятиме газ у Румунії в обхід росії

Повідомляється, що через посуху рівень води у річках Молдови впав до критичних показників. На головній водній артерії країни річці Дністер рівень води становить 30-40% від середньомісячних багаторічних показників, на річці Прут – 15-30%, а деякі малі ріки зовсім обміліли. Також різко знизився рівень ґрунтових вод, що спричинило брак води в артезіанських свердловинах.

Як повідомляв Укрінформ, через посуху у червні-липні темпи наповнення Дністровського водосховища впали майже наполовину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-