центробанк рф продовжив обмеження на зняття готівкової валюти до березня 2023 року

центробанк рф продовжив обмеження на зняття готівкової валюти до березня 2023 року

Укрінформ
російський центральний банк продовжив чинні обмеження на зняття готівкової валюти ще на півроку – до 9 березня 2023 року.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляється на сайті регулятора.

Обмеження, вперше запроваджені цб у березні 2022 року — за кілька днів після повномасштабного вторгнення росії в Україну — наразі передбачають, що з вкладу чи рахунку в іноземній валюті можна зняти 10 тисяч доларів США або таку саму суму в євро, решту коштів можна отримати лише у рублях за курсом. Знімати можна лише гроші, які надійшли на рахунок чи вклад до 9 березня 2022 року.

Також обмежено продаж готівкової валюти фізичним особам. Банки можуть продавати лише євро та долари США, що надійшли до їхніх кас після 9 квітня 2022 року.

Раніше, 22 липня, глава цб рф Ельвіра Набіулліна попередила, що валютні обмеження, що діють у росії до вересня, будуть продовжені, оскільки немає підстав очікувати на поліпшення ситуації з ввезенням валюти в країну. При цьому Набіулліна підкреслила, що оборот готівкових доларів у росії збережеться «навіть в апокаліптичному сценарії».

Читайте також: Нова Зеландія посилила санкції проти росії

24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомблять мирні міста та села України, катують та вбивають мирне населення. Демократичні країни запроваджують санкції проти рф, які негативно впливають на російську економіку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-