У Франції вже понад 11 тисяч осіб отримали першу дозу вакцини проти віспи мавп

У Франції вже понад 11 тисяч осіб отримали першу дозу вакцини проти віспи мавп

Укрінформ
У Франції вже понад 11 тисяч людей отримали першу дозу вакцини проти віспи мавп.

Про це у Твітері повідомив міністр охорони здоров’я Франції Франсуа Брон, передає Укрінформ.

“Сьогодні по всій Франції щеплено ще 1 581 людину. Загалом 11 284 людини зараз захищені від хвороби“, - написав міністр у четвер.

Читайте також: У Бразилії - перша смерть від мавпячої віспи поза межами Африки

Як зазначає телеканал BFMTV, деяким із цих людей щонайменше через 28 днів знадобиться друга доза, щоб справді захиститися від хвороби.

“З іншого боку, людям, щепленим проти віспи в дитинстві, достатньо однієї дози”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ВООЗ оголосила надзвичайну ситуацію через поширення мавпячої віспи

Також із посиланням на Національне агентство громадського здоров'я Франції повідомляється, що в різні центри вакцинації було доставлено понад 32 тис. доз вакцини.

“На своєму вебсайті Національне агентство громадського здоров'я Франції запрошує людей, які відповідають критеріям прийнятності, записатися на прийом. Це “чоловіки, які мають секс із чоловіками та повідомляють про кількох сексуальних партнерів”, “трансгендери, які повідомляють про кількох сексуальних партнерів”, “працівники секс-бізнесу” та “професіонали, які працюють у місцях сексуального споживання”, - йдеться, зокрема, у повідомленні.

Читайте також: Загроза мавпячої віспи: у США відкрили Центр екстреної допомоги

Агентство уточнює, що необхідність вакцинації також може бути розглянута в кожному конкретному випадку для медичних працівників, які мають доглядати за хворими людьми.

Як повідомляв Укрінформ, у Франції на початок цього тижня було зареєстровано понад 1700 підтверджених випадків захворювання на віспу мавп. Міністр охорони здоров'я Франсуа Брон повідомив про відкриття великого центру вакцинації в паризькому регіоні Іль-де-Франс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-