путін призначив нового головного «політрука» в російській армії

путін призначив нового головного «політрука» в російській армії

Укрінформ
володимир путін підписав указ про призначення генерал-полковника Віктора Горемикіна заступником міністра оборони - начальником головного військово-політичного управління збройних сил росії.

Як повідомляє Укрінформ, указ опубліковано на порталі правової інформації росії.

З листопада 2021 року цю посаду обіймав генерал-полковник Геннадій Жидко. Наприкінці травня преса повідомляла, що саме йому було передано командування російськими військами у "битві за Донбас". Офіційно це не підтверджувалося і не спростовувалося, проте Жидко був включений до списку санкцій США.

головне військово-політичне управління, за законом держави-агресора, здійснює військово-патріотичну роботу у збройних силах росії. Воно було створено у 2018 році. Перший начальник управління, нині депутат держдуми Андрій Картаполов, заявляв, що "головна мета створюваних військово-політичних органів полягає у формуванні воїна-державника - надійного та відданого захисника вітчизни, носія традиційних духовно-моральних цінностей російського суспільства - державності, духовності та патріотизму".

Читайте також: У російських відомствах і держкомпаніях з'являться «політруки-кадровики»

Нагадаємо, у радянській армії теж існувало головне військово-політичне управління, воно було розформовано 1991 року, незадовго до розпаду СРСР.

24 лютого росії розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-