В Естонії виявили вже п'ять випадків віспи мавп

В Естонії виявили вже п'ять випадків віспи мавп

Укрінформ
В Естонії станом на 25 липня виявлено п'ять випадків захворювання на мавпячу віспу.

Про це повідомив у вівторок національний мовник ERR, передає Укрінформ.

Згідно з уточненням естонського Департаменту здоров'я, всі, хто заразилися, - чоловіки молодого та середнього віку "з ризикованою сексуальною поведінкою". "Вони нещодавно або подорожували Європою, або тісно спілкувалися з іноземцями", - зазначили в департаменті.

Раніше радник відділу інфекційних захворювань при Департаменті здоров'я Ірина Донченко говорила ERR, що поки хвороба поширюється переважно серед чоловіків, які мають статеві контакти з чоловіками.

За її словами, відомі шляхи зараження: повітряно-краплинний, контактний — через поверхню шкіри і пухирці на ній, та непрямий, тобто через одяг чи поверхні, а також через статевий акт.

Перший випадок зараження віспою мавп в Естонії підтвердили 29 червня. Минулого тижня було відомо вже про чотири виявлені випадки.

Читайте також: У Франції вже понад 1700 випадків віспи мавп, відкривають великий центр вакцинації

У травні 2022 року в кількох країнах Європи та Америки виявили перші випадки зараження віспою мавп.

23 липня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах віспи мавп глобальною надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров'я. Це стало наслідком збільшення кількості випадків захворювання в усьому світі та є найвищим рівнем тривоги, який може оголосити ВООЗ. Відповідне рішення було ухвалено за результатами другого засідання надзвичайного комітету ВООЗ щодо цього вірусу.

Читайте також: Штати значно збільшують запаси вакцин проти мавпячої віспи

За словами генерального директора Організації Тедроса Гебреєсуса, на сьогодні з 75 країн надійшли повідомлення про більш ніж 16 тисяч випадків захворювання. Зареєстровано п'ять смертей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-