Аномальна спека у США призвела до масштабних лісових пожеж у Каліфорнії

Аномальна спека у США призвела до масштабних лісових пожеж у Каліфорнії

Відео
Укрінформ
Сполучені Штати Америки накрила аномальна спека, внаслідок чого в Каліфорнії виникли лісові пожежі, які вже охопили понад 2650 гектарів.

Про це передає Укрінформ із посиланням на  "Голос Америки".

Велика лісова пожежа спалахнула у Каліфорнії у п'ятницю, 22 липня, неподалік національного парку Йосеміті. Через це під загрозою опинилися унікальні гігантські секвої.

Пожежа охопила понад 2650 гектарів і знищила десять господарств, ще 5 – постраждали. У Департаменті лісового господарства та протипожежного захисту Каліфорнії повідомили, що станом на полудень суботи вогонь було локалізовано на 0%.

Читайте також: Грецію через аномальну спеку охопили масштабні лісові пожежі

Також повідомляється, що до неділі полум'я знищило понад 56 квадратних кілометрів лісових угідь.

Через масштабну лісову пожежу у каліфорнійському окрузі Маріпоза оголошено зону надзвичайного стану. 23 липня там надійшов наказ про евакуацію близько 6 тисяч людей.

Повідомляється, що декілька будинків уже згоріли. Вогонь також знищив декілька ділянок ліній електропередачі, через що світло втратили понад 2600 будівель. Через пожежі перекрито великі автотраси.

З полум'ям борються понад 400 пожежників за участю важкої наземної техніки та авіації. Місцева влада не виключає, що загасити вогонь вдасться лише за тиждень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-