У Франції лісові пожежі знищили вже 27 000 гектарів

У Франції лісові пожежі знищили вже 27 000 гектарів

Укрінформ
Міністр з питань екологічної трансформації Франції Крістоф Бешу заявив, що у 300 пожежах в країні згоріли 27 тисяч гектарів.

Як повідомляє телеканал BFMTV, про це міністр заявив у Національній асамблеї, відповідаючи на запитання депутатів, передає Укрінформ.

За словами Бешу, спека, яка тримається в країні вже кілька днів, створила сприятливі умови для виникнення пожеж по всій території, “виникло 300 пожеж у Франції”, загалом з початку пожеж “вигоріли 27 000 гектарів рослинності”.

Повідомляється, що у департаменті Жиронда дві масштабні пожежі знищили 19 300 гектарів лісу. Пожежі тривають, проте префект Жиронди Фаб'єн Бюсьйо сьогодні відзначила деяке покращення ситуації. “Ми маємо набагато менший прогрес двох пожеж”, - сказала вона.

Читайте також: На заході Туреччини нова лісова пожежа

“Сьогодні я вважаю важливим сказати, що у нас був нормальний день порівняно з тим, що ми мали вчора. Ми змогли попрацювати над захистом від вогню”, - додала префект.

Водночас рятувальники організовують евакуацію ще двох комун на додаток до чотирнадцяти, які були евакуйовані у попередні дні.

Також повідомляється, що у Жиронді завтра очікують на приїзд президента Франції Еммануеля Макрона.

Читайте також: Землетрус в Афганістані забрав понад 900 життів

Як повідомляв Укрінформ, великі лісові пожежі розпочалися на південному заході Франції минулого вівторка, 12 липня.

Фото: ©Le Républicain

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-