В Естонії виявили ще два випадки мавпячої віспи

В Естонії виявили ще два випадки мавпячої віспи

Укрінформ
Лабораторія інфекційних захворювань естонського Департаменту здоров'я у понеділок підтвердила два випадки мавпячої віспи. 

Про це повідомив у вівторок національний мовник ERR, повідомляє Укрінформ.

Останні два випадки стосуються чоловіків віком близько 20 років, які "нещодавно вступали у ризиковані сексуальні стосунки", зазначили у відомстві.

Загалом в Естонії виявлено чотирьох людей, заражених мавпячою віспою. За наявними епідеміологічними даними, випадки не пов'язані між собою.

Читайте також: У Танзанії досліджують спалах загадкової смертельної хвороби

За даними Департаменту здоров'я Естонії, внутрішньодержавного поширення захворювання мавпячою віспою немає. Досі всі заражалися в чужій країні або в ході контакту з тими, хто прибув з-за кордону.

Перший випадок було виявлено в Естонії 29 червня 2022 року. Станом на 14 липня у Європейському Союзі було виявлено 7 128 випадків віспи мавп.

У травні 2022 року у кількох країнах Європи та Америки виявили перші випадки зараження віспою мавп. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я на 27 червня, з початку року в 50 країнах та територіях виявили 3413 випадків захворювання, одна людина померла. 86% випадків зареєстрували у Європі, а в Африці, де зазвичай поширене це захворювання, виявили лише 2% випадків.

Читайте також: ВООЗ знову скликає комітет через зростання хворих на мавпячу віспу

У червні у ВООЗ вирішили не оголошувати спалах віспи мавп надзвичайною ситуацією міжнародного значення. Також в організації вирішили, що вірус мавпячої віспи потрібно перейменувати, але поки що не представили нову назву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-