Греція заявить Сербії демарш через небезпечний вантаж на борту Ан-12 – ЗМІ

Греція заявить Сербії демарш через небезпечний вантаж на борту Ан-12 – ЗМІ

Укрінформ
Грецька влада заявить демарш Сербії на знак протесту через те, що країна не поінформувала про небезпечний вантаж, який перевозив літак Ан-12, що розбився на півночі Греції на вихідних.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ekathimerini.com.

За словами співрозмовників у дипломатичних колах, демарш оголосить посол Греції в Белграді.

Зазначається, що літак перевозив 11,5 тонн сербських боєприпасів для мінометів в Бангладеш, який був замовником. Український Ан-12 вилетів із сербського міста Ніш і мав зробити проміжну зупинку в Аммані, Йорданія.

У понеділок на місці катастрофи працювали експерти-вибухотехніки для знешкодження великої кількості боєприпасів.

Читайте також: У Греції знайшли тіла всіх членів екіпажу на місці катастрофи українського Ан-12

Як повідомлялось, у ніч на 17 липня військово-транспортний літак Ан-12 розбився на захід від аеропорту Кавали в громаді Пангеон на північному сході Греції. Як випливає з даних сервісу з відстеження переміщень літаків Flightradar24 від 16 липня, літак виконував рейс з аеропорту «Костянтин Великий» поблизу Ніша у Сербії до столиці Йорданії - Амману.

Екіпаж до катастрофи встиг попередити про проблему з одним із двигунів, після чого диспетчери в Греції дозволили літаку приземлитися в аеропорту міста Салоніки або у повітряній гавані Кавали. Пілот вибрав останню, проте здійснити посадку не зміг. За даними очевидців, літак загорівся ще у повітрі, швидко знизився, а потім упав на землю, після чого стався вибух.

Українська «Авіакомпанія «Меридіан» підтвердила катастрофу свого літака Ан-12 у Греції. Усі вісім загиблих членів екіпажу були громадянами України.

Фото: Intime

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-