У Греції знайшли тіла всіх членів екіпажу на місці катастрофи українського Ан-12

У Греції знайшли тіла всіх членів екіпажу на місці катастрофи українського Ан-12

Укрінформ
Тіла всіх восьми загиблих членів екіпажу українського літака Ан-12, що розбився на півночі Греції, витягнуті з-під уламків літака і відправлені в лікарню міста Комотіні.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на EPT News.

У публікації наголошується, що операція з виявлення загиблих на місці катастрофи Ан-12 завершена. Їхні тіла доставляються в лікарню Комотіні, де пройде судово-медична експертиза, пізніше їх передадуть дипломатичним представникам України в Греції.

Читайте також: Аварія українського літака: в Салоніках на базі консульства створили оперативний штаб

Зараз на місці катастрофи літака почали працювати фахівці зі знешкодження боєприпасів, стверджує телеканал.

Мер Пангео Філіппос Анастасіадіс заявив, що небезпечні речовини на місці катастрофи українського літака Ан-12 не виявлені.

Як повідомлялось, у ніч на 17 липня військово-транспортний літак Ан-12 розбився на захід від аеропорту Кавали в громаді Пангеон на північному сході Греції. Як випливає з даних сервісу з відстеження переміщень літаків Flightradar24 від 16 липня, літак виконував рейс з аеропорту "Костянтин Великий" поблизу Ніша у Сербії до столиці Йорданії - Амману.

Екіпаж до катастрофи встиг попередити про проблему з одним із двигунів, після чого диспетчери в Греції дозволили літаку приземлитися в аеропорту міста Салоніки або у повітряній гавані Кавали. Пілот вибрав останню, проте здійснити посадку не зміг. За даними очевидців, літак загорівся ще у повітрі, швидко знизився, а потім упав на землю, після чого стався вибух.

Читайте також: У Греції розбився український Ан-12 - ЗМІ

Для гасіння пожежі прибули пожежники. На місці проводиться пошуково-рятувальна операція.

Місцевих жителів закликали зачинити вікна та не виходити з приміщень, тому що в літаку могли бути небезпечні речовини. Очевидці повідомляють про різкий запах та утрудненість дихання.

Українська "Авіакомпанія "Меридіан" підтвердила катастрофу свого літака Ан-12 у Греції. Усі вісім загиблих членів екіпажу були громадянами України.

Фото: newsit.gr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-