У Франції через лісові пожежі евакуювали тисячі людей

У Франції через лісові пожежі евакуювали тисячі людей

Фото
Укрінформ
Французьким пожежникам п'ятий день не вдається загасити масштабну лісову пожежу в регіоні Бордо через сильний вітер і спеку, тисячі людей евакуйовані.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Euronews.

“Близько 11 тисяч людей були евакуйовані, оскільки найсильніша французька пожежа наближається до населених пунктів», - йдеться у повідомленні.

Загалом близько 3 тисяч пожежників із залученням літаків борються з вогнем на півдні Франції, у межах допомоги Греція передала країні пожежне обладнання. Регіональна служба з надзвичайних ситуацій повідомила, що вогнеборцям вдалося приборкати одну з найбільших пожеж, що виникла поблизу курорту Аркашон на узбережжі Атлантичного океану.

Читайте також: Південні регіони Франції та північ Іспанії потерпають від лісових пожеж

Як зазначається, цього року пожежонебезпечний сезон у деяких частинах Європи розпочався раніше, ніж зазвичай, після надзвичайно сухої весни, через яку ґрунт висох. Влада пов'язує це також із кліматичними змінами.

У період з 1 січня до 16 липня в Європейському Союзі вигоріло 346 тисяч гектарів лісу, що втричі перевищує середній показник за останні 16 років.

Підвищена небезпека через лісові пожежі у Греції, Іспанії та Португалії.

Зокрема, у Португалії тиждень триває боротьба з пожежами, спровокованими високою температурою повітря і посухою. У суботу понад тисячу пожежників працювали разом із громадянами, які намагалися врятувати свої будинки від вогню.

Читайте також: Франція знову потерпає від лісових пожеж

Португальське державне телебачення RTP повідомило в п'ятницю, що цьогоріч уже вигоріло понад 30 тисяч га, що перевищує загальну площу знищеного вогнем лісу в 2021 році.

В Іспанії вогнем охоплені тисячі гектарів. Під час двох найбільших пожеж згоріло близько 7,4 тисячі га.

У південній Андалусії евакуювали 3 тисячі жителів сіл через пожежу, що спалахнула біля села Міхас у провінції Малага. Близько 200 пожежників та 18 літаків боролися з вогнем.

Шостий день пожежники намагаються взяти під контроль пожежу, яка виникла внаслідок удару блискавки у районі Лас-Урдес. Близько 400 людей із восьми сіл були евакуйовані в п’ятницю, оскільки вогонь наблизився до їхніх будинків та існувала загроза його поширення на національний парк Монфрагуе.

Читайте також: В Португалії та Іспанії вирують лісові пожежі, десятки постраждалих

Як повідомляв Укрінформ, під час гасіння лісової пожежі на сході Португалії, у районі Торре-де-Монкорво, розбився літак, пілот загинув.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-