У російському примор'ї відкрили справу через заклики повісити путіна

У російському примор'ї відкрили справу через заклики повісити путіна

Укрінформ
Житель приморського краю в російській соціальній мережі неодноразово закликав повісити президента росії володимира путіна, після чого проти нього порушили кримінальну справу. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ТГ-канал Автозак LIVE.

«У фокіному (приморського краю – ред.) люди у формі кольору хакі увірвалися до будинку до місцевого жителя Валерія Каліти. Приводом для візиту стали коментарі ВКонтакте, де він “закликав до насильницької смерті нашого президента володимира путіна”», - йдеться у повідомленні, яке супроводжувало півторахвилинне відео.

Уточнюється, що Калита записав "щирі особисті" вибачення на камеру.

За даними російських ЗМІ, затриманий дійсно систематично публікував коментарі в російській соціальній мережі із закликами засудити путіна до "смертної кари через повішення з помсти за його політичну діяльність".

Читайте також: У рф помер учений-фізик, звинувачений у держзраді, який лікувався від раку

Проти Каліти завели кримінальну справу за статтею про публічні заклики до тероризму. Йому загрожує до семи років позбавлення волі або штраф до 1 млн рублів.

24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста та села України, вбивають мирне населення. При цьому кремлівський режим посилює репресії й усередині росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-