Лідери США й Ізраїлю наголосили на важливості продовження допомоги українцям

Лідери США й Ізраїлю наголосили на важливості продовження допомоги українцям

Укрінформ
Президент США Джо Байден та ізраїльський прем'єр-міністр Яїр Лапід наголосили на важливості продовжувати надавати гуманітарну допомогу українцям на тлі агресії з боку росії.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в опублікованій на сайті Білого дому спільній декларації про американсько-ізраїльське стратегічне партнерство за підсумками перемовин двох лідерів.

«Сполучені Штати та Ізраїль знову висловлюють свою стурбованість продовженням нападів (рф – ред.) на Україну, свою відданість суверенітету та територіальній цілісності України, а також підтверджують важливість продовження надання гуманітарної допомоги народу України», - йдеться у тексті документа.

Зазначається, що лідери США й Ізраїлю знову підтвердили непохитні зв’язки між двома країнами та незмінну відданість Сполучених Штатів безпеці Ізраїлю.

«Згідно з давніми відносинами у сфері безпеки між Сполученими Штатами та Ізраїлем і непохитною відданістю США безпеці Ізраїлю, а особливо підтримці його якісної військової переваги, Сполучені Штати знову підтверджують свою непохитну відданість збереженню та зміцненню спроможності Ізраїлю стримувати своїх ворогів і захищати себе від будь-якої загрози або комбінації загроз», - йдеться у декларації.

Читайте також: Міністр оборони пояснив, чому Україні не підходить «Залізний купол»

Раніше ізраїльські ЗМІ повідомили, що президент США Джо Байден, який перебуває з візитом в Ізраїлі, в ході запланованих на 14 липня переговорів з ізраїльським прем'єром Яїром Лапідом має намір обговорити ситуацію в Україні й проситиме главу уряду посилити допомогу Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-