У Франції за 24 години згоріли 2700 гектарів лісу, пожежі тривають

У Франції за 24 години згоріли 2700 гектарів лісу, пожежі тривають

Укрінформ
Пожежі у південно-західному департаменті Франції Жиронді продовжують прогресувати, за 24 години згоріли 2700 гектарів лісу.

Про це повідомляє France-3, передає Укрінформ.

Зазначається, що пожежі в Ландірасі і Ля-Тест-де-Бюш у лісовому масиві Жиронди не контролюються, попри понад 24-годинну боротьбу з ними вогнеборців і залучення десяти одиниць авіації. Погодні умови не сприяють їх завершенню, адже через сильну спеку у регіоні встановлений помаранчевий рівень небезпеки. При цьому температура сягає понад 37 градусів у тіні, вітер посилився, що робить ці пожежі особливо небезпечними.

Спалахи продовжують розвиватися, фронт полум'я в Ля-Тест-де-Бюш простягається на два кілометри. Згідно з інформацією префектури Жиронди, на вечір середи вигоріло 2700 га: 1500 га в Ландірасі на південь від Бордо та 1200 га поблизу Дюн дю Піла.

Читайте також: Франція знову потерпає від лісових пожеж

Командувач операцій з надання допомоги в Ля-Тест-де Бюш повідомив, що територія видобутку нафти була предметом особливого захисту упродовж останніх годин.

На боротьбу з пожежами мобілізовано понад 700 вогнеборців, також залучено підкріплення. Було задіяно десять авіаційних засобів, у тому числі 7 літаки Canadair. Повітряні засоби дозволили, зокрема, захистити селище Казо.

Кілька втручань дозволили звільнити команди пожежників, які потрапили у небезпечну ситуацію, постраждалих немає.

Перед початком другої ночі боротьби з пожежами вогнеборці Жиронди отримали підтримку своїх колег із сусідніх департаментів та колон підкріплення з усієї Франції. Повідомляється про сотні евакуйованих місцевих жителів та тисячі відпочивальників з кемпінгів, жертв немає.

“Поліція евакуювала 6 тисяч людей, постраждалих і жертв, що головне, немає”, - заявив міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен, який прибув до регіону.

Читайте також: В Португалії та Іспанії вирують лісові пожежі, десятки постраждалих

Префектура Жиронди не оголошувала про нову евакуацію, але жителі поблизу місць стихійного лиха приведені в стан попередньої тривоги. Загалом, після більш ніж 24 годин поширення вогню були евакуйовані 5 кемпінгів, 5 хуторів і 1 селище.

Для встановлення причини двох пожеж розпочато дві перевірки. Зазначається, що цілком ймовірно, що пожежа в Ля-Тест-де-Бюш виникла випадково.

У вівторок, 12 липня, транспортний засіб, який рухався лісовою дорогою, міг стати жертвою електричного інциденту, який спровокував першу пожежу. Тоді полум'я могло перекинутися на лісовий масив.

Проте походження другої пожежі, в Ландірасі, через 24 години після її спалаху, залишається нез’ясованим. При цьому вказується, що 96% лісових пожеж спричиняються людьми.

Ці дві пожежі в Жиронді є найбільшими в департаменті за майже тридцять років.

Як повідомляв Укрінформ, 12 липня у вечорі у департаменті Жиронда повідомлялося про вигоряння 600 га рослинності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-