Білл Гейтс пожертвує своєму фонду $20 мільярдів із власних коштів

Білл Гейтс пожертвує своєму фонду $20 мільярдів із власних коштів

Укрінформ
Американський мільярдер Білл Гейтс, стурбований масштабними стражданнями людства від останніх глобальних викликів, оголосив про намір пожертвувати $20 мільярдів своєму фонду, щоби збільшити щорічну допомогу людям.

Про це йдеться у повідомленні американського агентства АР, передає Укрінформ.

«Ця пожертва, разом із внеском $3,1 мільярда минулого місяця від гендиректора Berkshire Hathaway Воррена Баффета, який є давнім членом правління, збільшує накопичення Фонду Білла та Мелінди Гейтс до приблизно $70 мільярдів», - зазначається в повідомленні.

Таким чином, фонд Гейтсів стане чи не найбільшим за своїм капіталом у світі.

Тим часом, сам Білл Гейтс на вебсайті фонду висловив сподівання, що «інші люди, які мають великі статки й привілеї, також активізуються у нинішній момент».

Читайте також: Маск вирішив розірвати угоду про купівлю Твіттеру

Фонд Гейтса впродовж наступних років планує збільшити витрати на благодійність на 50% порівняно з періодом до пандемії. Там сподіваються, що в такий спосіб вдасться покращити освіту, зменшити бідність і відновити глобальний прогрес щодо подолання хвороб, яким можна запобігти, а також досягти певних цілей гендерної рівності.

Як повідомлялося, за даними Програми розвитку ООН, після пандемії та внаслідок вторгнення рф в Україну, 71 мільйон людей опинилися в стані бідності. Головною причиною називаються стрибки цін на продукти харчування та енергоносії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-