лукашенко звільнив генерала, відповідального за мобілізацію

лукашенко звільнив генерала, відповідального за мобілізацію

Укрінформ
Самопроголошений президент білорусі звільнив з посади начальника головного організаційно-мобілізаційного управління - заступника начальника генерального штабу збройних сил генерал-майора олександра шкіренка.

Як передає Укрінформ, про це у вівторок повідомило БЕЛТА із посиланням на пресслужбу лукашенка.

"Генерал-майора олександра шкіренка звільнено з посади начальника головного організаційно-мобілізаційного управління - заступника начальника генерального штабу збройних сил і зараховано в розпорядження міністра оборони", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляє Euroradio, шкіренка було призначено на посаду начальника головного організаційно-мобілізаційного управління – заступника начальника генштабу у жовтні 2014 року. Рік тому лукашенко нагороджував його орденом "За службу Батьківщині" ІІІ ступеня.

Читайте також: білорусь й надалі надаватиме російським військам свій повітряний простір - ISW

Як повідомляв Укрінформ, 16 червня олександр лукашенко заявив на зустрічі з питань територіальної оборони, що кожний регіон білорусі має бути готовим провести мобілізацію в стислі терміни.

3 липня лукашенко заявив, що білорусь підтримує росію і будує з рф «союзну державу». За його словами, створено вже давно в союзі білорусі та росії «єдине угруповання збройних сил», а участь білорусі у "спецоперації" визначено ним давно.

Читайте також: лукашенко не повинен втягувати білорусів у війну росії проти України - Зеленський

Росія 24 лютого розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Частина її армії вторглася до України з території білорусі. Крім того, війська рф використовують територію білорусі для обстрілів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-