У Варшаві на демонстрації затримали зловмисника, який приніс бойовий снаряд

У Варшаві на демонстрації затримали зловмисника, який приніс бойовий снаряд

Укрінформ
У центрі Варшави під час демонстрації у пам’ять про жертв Волинської трагедії чоловік витягнув з рюкзака щось на кшталт бойового снаряду і поклав на тротуар біля організаторів заходу.

На місце викликали антитерористичний підрозділ поліції, який нейтралізував вибуховий пристрій, зловмисника затримано, передає кореспондент Укрінформу з посиланням на TVN24.

Надзвичайна подія трапилася в понеділок о 20:30 (за київським часом). Під час виступів учасників на завершення демонстрації до них підійшов невідомий чоловік, який тримав в руці над головою щось на кшталт бойового снаряду. Він поклав його на тротуарі біля організаторів. Учасники акції почали вигукувати: “Чи він хоче привести його в дію?”, “Усім відійти звідси”, “Прошу затримати цього чоловіка” і викликали поліцію. Охоронці демонстрації, а також поліція затримали зловмисника. Ним виявився 31-рік чоловік, який раніше вже затримувався поліцією.

Поліція евакуювала з місця події понад 400 осіб - учасників демонстрації та усіх, хто перебував в радіусі 200 метрів від місця, де було залишено снаряд.

Речник варшавської поліції Сильвестер Марчак повідомив, що на місце події викликано інженерів з антитерористичного підрозділу. Він закликав усіх оминати це місце, оскільки ситуація є “дуже серйозною”. На час нейтралізації вибухового пристрою змінено маршрути руху автобусів у центрі польської столиці.

Рух транспорту та людей в цьому місці було відновлено близько 22-ї години.

Як неофіційно довідалися ЗМІ, це був снаряд із значною силою ураження.

Поліція поки що не повідомляє, якими були мотиви дій зловмисника.

Читайте також: У Польщі засудили знищення в білорусі кладовища Aрмії Kрайової

Як відомо, 11 липня у Польщі на державному рівні вшановують пам’ять жертв трагічних подій на Волині у 1942-1943 роках.

Фото: tvn24.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-