Байден заявив, що заборонить продаж штурмової зброї в США

Байден заявив, що заборонить продаж штурмової зброї в США

Укрінформ
Президент США Джо Байден висловив рішучий намір заборонити в країні продаж штурмової зброї, яку здебільшого використовували нападники під час останніх трагедій у громадських місцях та школах Америки.

З такою заявою він виступив у понеділок на південній галявині Білого дому, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Штурмова зброя повинна бути заборонена», - наголосив американський лідер під час виступу перед законодавцями, представниками адміністрації, родичами загиблих в останніх нападах у США.

Читайте також: Стрілянина в Іллінойсі: Нападнику висунуті звинувачення за «довічними» статтями

Він підкреслив, що американці живуть у країні, переповненій небезпечним озброєнням, яке має застосовуватися в районах бойових дій.

«Я сповнений рішучості знову заборонити цю зброю. Я не зупинятимуся, поки ми цього не зробимо», - заявив президент США.

Читайте також: Стрілянина у США: Байден наголошує на необхідності контролю за обігом зброї

Як повідомляв Укрінформ, минулого місяця Конгрес США ухвалив, а президент підписав один із наймасштабніших за останні роки двопартійний законопроєкт, який запроваджує суттєві кроки у відповідь на зростання насильства з використанням вогнепальної зброї.

Актуальність одного з найбільш політизованих питань у США посилилася після серії нападів на американські школи, магазини та громадські місця. Зокрема, місяць тому у містечку Увалд, штат Техас, нападник застрелив 19 учнів і двох учителів. Раніше у масовій стрілянині загинули десятеро осіб у місті Баффало, штат Нью-Йорк.

 Фото: politico.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-