На південному сході Франції вирують масштабні лісові пожежі

На південному сході Франції вирують масштабні лісові пожежі

Укрінформ
На південному сході Франції вирують масштабні лісові пожежі: горять понад 600 гектарів рослинності.

Як зазначає France Bleu, триває пожежа в секторі Бордезак, на півночі Гарда. Згідно з даними місцевої префектури на 22:15, було спалено понад 600 гектарів рослинності, проведено сотню евакуацій, у тому числі 70 людей у Бордезаку.

За словами пожежників, вогонь “вільно розповсюджувався серед густої рослинності” та внаслідок сильного вітру, який "дме з півдня на південний схід, але іноді змінює напрямок".

“Ця пожежа, на жаль, спалить багато гектарів рослинності, оскільки вона перебуває в надзвичайно несприятливому розвитку”, - пояснив черговий офіцер пожежників Гарда.

Читайте також: Біля популярного курорту в Греції спалахнула масштабна лісова пожежа

Зазначається, що кілька сіл знаходяться під прямою загрозою.

На боротьбу з вогнем вже мобілізовано 40 машин (додатково мають прибути ще 100), 180 пожежників (мають прибути ще 500), а також сім літаків Canadair і водний гелікоптер-бомбардувальник.

З п’ятниці, 8 липня, “220 інших пожежників прибудуть як підкріплення для забезпечення профілактичної системи в усьому департаменті”, — деталізує префектура Гарда у своєму звіті про ситуацію.

“Гардські пожежники залишатимуться мобілізованими протягом ночі та наступних кількох днів і будуть вдячні населенню за утримання від виїзду на місця пожеж, щоб не перешкоджати діям екстрених служб та за дотримання елементарних правил обережності через ризик значних лісових пожеж”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У турецькій Анталії горить ліс

У своєму пресрелізі о 22:15 префектура Гард уточнює, що “було проведено сотню евакуацій, зокрема в Бордезаку, звідки були вивезені 70 людей”, ще “десяток людей, які проживають поблизу коледжу Бесежа, були доставлені до міського центру відпочинку”.

П'ятдесят співробітників Червоного Хреста також мобілізовано в Бесежі.

Дороги навколо Бордезака та Бесежа перекриті, і будь-який рух заборонено, особливо на RD-51.

Нова уповноважена міністра з питань місцевих органів влади Каролін Кайо оголосила, що на прохання міністра внутрішніх справ їде в Гард, щоб “підтримати пожежників, рятувальників і всі державні служби, які борються з вогнем і гарантують безпеку населення”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-