У Нідерландах затримали 19 осіб через фермерські протести

У Нідерландах затримали 19 осіб через фермерські протести

Укрінформ
У Нідерландах 7 липня на фермерських протестах затримали 19 осіб, які мітингували проти планів уряду щодо скорочення викидів азоту.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NOS.

“Дев'ятнадцять осіб, у тому числі дев'ятеро неповнолітніх, були затримані сьогодні вранці під час блокування розподільних центрів кількох супермаркетів у місті Блейсвейк”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що група фермерів на тракторах третю ніч поспіль перекриває доступ до розподільних центрів, зокрема, супермаркетів Jumbo, Hoogvliet, Aldi.

Мітингувальники проігнорували заклик поліції припинити демонстрацію, тому були затримані близько 5 ранку 7 липня.

Також, щоб розблокувати центри, було переміщено 12 тракторів, частково спецмашинами, а частково ними керували самі правоохоронці. Трактори не були конфісковані, їх можна забрати.

Читайте також: У Нідерландах поліція відкрила вогонь по фермерах під час протестів

Як повідомляв Укрінформ,у Нідерландах фермери блокували розподільні центри супермаркетів по всій країні, а також дороги своїми тракторами та сіном, що призводить до заторів.

Протести фермерів тривають по всій країні вже кілька тижнів.

Уряд Нідерландів зобов'язав фермерів скоротити викиди до 70% у багатьох місцях біля природоохоронних територій, і до 95% в інших місцях.

Правляча коаліція виділила додаткові 24,3 млрд євро на фінансування змін, які, ймовірно, змусять багатьох фермерів різко скоротити поголів'я худоби.

Фото: ANP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-