У столиці Нігерії з в’язниці втекли три сотні бранців

У столиці Нігерії з в’язниці втекли три сотні бранців

Укрінформ
Щонайменше 300 в’язнів утекло, один загинув і троє отримали поранення під час нападу невстановлених озброєних осіб на в’язницю в столиці Нігерії, місті Абуджа.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Сіньхуа.

“Нападники штурмували заклад обмеження волі у південно-західній частині Абуджі, звільнивши близько 600 бранців, половину з яких із того часу вдалося повторно затримати”, - йдеться у матеріалі.

Правоохоронці підозрюють бойовиків Боко Харам в організації нападу, оскільки у в’язниці утримували багато членів цього угруповання.

“Загалом 994 в'язні, в тому числі засуджені прибічники Боко Харам та високопоставлені колишні держслужбовці перебували за ґратами у цьому закладі до нападу”, - стверджує Сіньхуа.

Читайте також: У Нігерії заявили про загибель ватажка терористів «Боко Харам» - ЗМІ

Усім ув’язненим членам Боко Харам, яких у в’язниці було 64, вдалося втекти. Триває операція з розшуку їх та інших утікачів.

Як відомо, «Боко Харам» — радикальне ісламістське угруповання, що здійснює свою діяльність на північному сході Нігерії, півночі Камеруну та Нігеру. Організація заснована у 2002 році Мохамедом Юсуфом і ставила за мету побудову ісламської держави із законами шаріату.

Організація відома чисельними нападами на церкви, школи, поліцейські дільниці, а також викраденням та вбивством цивільного населення. Всього членами організації в період між 2002 та 2013 роком було вбито понад 10 000 осіб. 22 травня 2014 року визнана Радою Безпеки ООН, як терористична організація.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-