Вотум недовіри Джонсону: британського прем'єра можуть позбавити імунітету на рік

Вотум недовіри Джонсону: британського прем'єра можуть позбавити імунітету на рік

Укрінформ
Прем’єр-міністру Великої Британії Борису Джонсону може загрожувати ще один вотум недовіри впродовж ближчих днів в той час, як члени правлячої Консервативної партії розглядають, як можна змінити існуючі правила для його проведення.

Про це повідомляє в середу The Guardian із посиланням на представників британської влади, передає Укрінформ.

«Відповідно до чинних правил, Джонсон захищений імунітетом на рік після того, як він виграв голосування місяць тому»,- зазначає видання.

Читайте також: Джонсон отримав вотум довіри та залишився на посаді прем'єра

Однак, за інформацією джерел у виконавчій владі, Комітет 1922, який може ініціювати відставку глави уряду, здатний внести зміну в правила, які дозволять проведення ще одного голосування.

Тим часом речниця Бориса Джонсона заявила, що прем’єр-міністр налаштований продовжувати боротьбу, в тому числі в умовах нового вотуму. На запитання, чи вірить Джонсон, що він отримає перемогу, вона відповіла: «Так».

Читайте також: Кабінет Бориса Джонсона не зміг умовити його піти з посади

Як повідомляв Укрінформ, станом на середу в британському уряді подали у відставку щонайменше 38 високопоставлених членів, що суттєво підірвало позиції Бориса Джонсона. Це відбувається на тлі скандалу після визнання Даунінг-стріт, що прем’єр-міністр знав про звинувачення в неналежній поведінці опального члена парламенту Кріса Пінчера у 2019 році, перш ніж найняти його на посаду заступника голови парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-