Британська ювелірна корпорація виплатила $7,5 мільйона викупу російським хакерам – Bloomberg

Британська ювелірна корпорація виплатила $7,5 мільйона викупу російським хакерам – Bloomberg

Укрінформ
Хакерська група Conti, яку пов’язують з рф, зламала клієнтську базу британської ювелірної корпорації Graff Diamonds та змусила виплатити $7,5 мільйонів за те, щоби дані про високопоставлених клієнтів не потрапляли в широкий доступ.

Про це повідомило в середу американське агентство Bloomberg, передає Укрінформ.

«Британська ювелірна корпорація Graff Diamonds виплатила $7,5 мільйонів у біткойнах російському хакерському угрупованню після витоку даних про відомих клієнтів ювелірної компанії», - зауважує видання із посиланням на судову справу, відкриту в Лондоні.

Уточнюється, що Graff Diamonds подала до суду на свого страховика за збитки через дії хакерів. У корпорації заявили, що виплата має бути компенсована згідно з їхнім полісом. Натомість страхова компанія відмовляється виплачувати ці збитки.

Атака на ювелірну корпорацію сталася в вересні 2021 року, однак про її деталі стало відомо лише зараз. Напад здійснило хакерське угруповання Conti, яке пов’язують з росією. Зокрема, була зламана й частково оприлюднена база з іменами клієнтів, у тому числі, даними про королівські сім’ї Саудівської Аравії, ОАЕ й Катару.

Читайте також: Норвегія заявила про російський кібернапад на кілька великих компаній

Хакери вимагали від ювелірної корпорації викуп в розмірі $15 мільйонів за те, щоби припинити публікації вкрадених даних. Однак ювелірна компанія заявила, що може заплатити лише половину, і сума в розмірі $7,5 мільйонів (118 біткойнів за поточним курсом) була переведена 3 листопада.

Натомість наступного дня ціна біткойна різко впала. Наразі невідомо, чи встигли хакери провести готівкові операції, оскільки вже 4 листопада, вартість 118 біткойнів становила $2,3 мільйони доларів.

Як уточнюється, корпорацію Graff Diamonds контролює Лоуренс Графф. Його статки оцінюються в $5,9 мільярда згідно з індексом мільярдерів Bloomberg.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-