У Британії пішли у відставку два ключові міністри

У Британії пішли у відставку два ключові міністри

Укрінформ
На тлі декількох скандалів із прем’єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном, у відставку пішли двоє його ключових міністрів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише Сіньхуа.

“Міністр охорони здоров’я Великобританії Саджид Джавид та міністр фінансів Ріші Сунак подали у відставку в знак незгоди із лідерством прем’єр-міністра Бориса Джонсона на тлі кількох скандалів, що розхитали Консервативний уряд”, - йдеться у матеріалі.

Джавид заявив, що “більше не може з чистою совістю продовжувати служити у цьому уряді”. “Тон, який Ви задаєте як лідер, та цінності, які представляєте, відображаються на Ваших колегах, партії та, врешті-решт, державі”, - написав Джавид у своїй заяві на звільнення.

Читайте також: Джонсон пішов би у відставку, якби довелось поступитися підтримкою України

Водночас Сунак розкритикував низьку компетенцію чинного британського уряду. “Народ справедливо очікує, що урядування здійснюватиметься належно, компетентно та серйозно. Я усвідомлюю, що це може бути моя остання урядова посада, але я переконаний, що за ці стандарти варто боротися, й саме тому йду у відставку”, - наголосив він.

Зауважимо, що наступні загальні вибори відбудуться у Великобританії у 2024-му році й чинні скандали та відставки кидають тінь на перспективи Консервативної партії та її лідера Бориса Джонсона.

Читайте також: Джонсон у жовтні запросить Зеленського до Британії

Перший гучний скандал розгорівся, коли стало відомо про вечірки в резиденції прем’єр-міністра під час COVID-локдауну. Тоді Джонсону вдалося заручитися достатньою внутрішньопартійною підтримкою, аби залишитися при владі. Однак цього тижня Джонсон спробував призначити заступником керівника своєї фракції депутата, якого обвинувачують у неналежній сексуальній поведінці. Хоча прем’єр-міністр публічно просив вибачення за це, двоє членів його кабінету вирішили все ж покинути уряд.

Опозиція негайно використала це для критики уряду. “Після усіх негідностей, скандалів та провалів, стало очевидно, що цей уряд розвалюється”, - заявив лідер основної опозиційної Робітничої партії Кеір Стармер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-