В Італії оголосили надзвичайну ситуацію через аномальну посуху

В Італії оголосили надзвичайну ситуацію через аномальну посуху

Укрінформ
Італійський уряд оголосив у п’ятьох північних регіонах надзвичайну ситуацію через найгіршу посуху в країні за останні 70 років.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

«Надзвичайна ситуація спрямована на врегулювання поточної ситуації за допомогою надзвичайних засобів і повноважень», - заявили в італійському уряді.

Режим надзвичайної ситуації поширюється на п'ять регіонів: Емілію-Романью, Фріулі-Венецію-Джулію, Ломбардію, П'ємонт та Венето. Місцевій владі буде виділено 36,5 мільйонів євро екстреної допомоги для боротьби з нестачею води в регіонах.

Читайте також: Голодна смерть загрожує восьми мільйонам дітей у 15 країнах світу – ЮНІСЕФ

За даними сільськогосподарської спілки Coldiretti, найгірша за останні 70 років в країні посуха загрожує понад 30% сільськогосподарської продукції Італії.

Незвичайно спекотна погода нині та низька кількість опадів взимку та навесні лише посилили дефіцит води на півночі Італії.

Зазначається, що на вихідних щонайменше семеро людей загинули, потрапивши під лавину, спричинену обвалом льодовика в північних італійських Альпах. Прем'єр-міністр Маріо Драгі пов'язав цю трагедію з глобальним потеплінням.

Читайте також: США запровадили режим надзвичайної ситуації через дефіцит електрики

Як повідомляв Укрінформ, у найбільшому австралійському місті Сіднеї одна людина загинула й десяткам тисяч наказано евакуюватися зі своїх помешкань через зливи та повені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-