У білорусі «рейковим партизанам» загрожує смертна кара

У білорусі «рейковим партизанам» загрожує смертна кара

Укрінформ
Білоруських активістів, які виводили з ладу залізничні колії, по яких прямували потяги з російською військовою технікою на війну з Україною, обвинувачують у тероризмі на залізниці, за цим обвинуваченням їм може загрожувати і смертна кара. 

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Слідком білорусі.

За дії з виведення з ладу залізничної інфраструктури на території Гомельської області обвинуваченим висунуто обвинувачення за чотирма «важкими» статтями КК рб – «участь в екстремістському формуванні»; «акт тероризму, скоєний у складі організованої групи»; «навмисне приведення в непридатність шляхів сполучення»; «зрада державі».

Уточнюється, що катастрофи та людських жертв у результаті теракту на залізниці вдалося уникнути. Слідком білорусі заявляє, що зараз обвинувачені співпрацюють зі слідством і роблять усе можливе для відшкодування збитків.

Преса раніше повідомляла імена фігурантів справи – Денис Дикун, Дмитро Равіч та Олег Молчанов. Брат одного з них – Дмитро Дикун – пояснив дії свого родича тим, що той намагався «хоча б якось допомогти Україні».

Випадки знищення релейних шаф сигнальної установки в білорусі почастішали після початку війни в Україні, коли ініціатива BYPOL закликала білорусів блокувати залізничні колії, по яких прямують потяги з російською військовою технікою. У рамках розслідування було затримано кілька десятків людей.

Фото: Ritzau Scanpix/imago images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-