Північ Туреччини тоне у зливах – запровадили червоний рівень небезпеки

Північ Туреччини тоне у зливах – запровадили червоний рівень небезпеки

Фото, відео
Укрінформ
У центральних та західних провінціях Чорноморського регіону Туреччини внаслідок злив підтоплено житлові будинки, підприємства та вулиці, заблоковано рух дорогами, зафіксовані випадки обвалу мостів та сходження селів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на повідомлення МВС Туреччини, Директорату з надзвичайних ситуацій Туреччини (AFAD) та Метеорологічного управління.

До середи в регіоні запровадили найвищий (червоний) рівень небезпеки.

«У провінціях, де діють попередження метеорологів, запроваджено підвищений рівень небезпеки через можливі негативні наслідки», - повідомили в AFAD.

Читайте також: Паводки в Афганістані забрали дев'ять життів

Для порятунку населення та боротьби з наслідками негоди залучено 2552 рятувальники та представники комунальних служб, 826 службових авто та інших транспортних засобів, десятки човнів.

Як повідомляє Метеорологічне управління, найвищий (червоний) рівень небезпеки у зв’язку із значними опадами, ризиком затоплення та зсувів ґрунтів оголошено в провінціях Дюздже, Зонгулдак, Бартин, Карабюк, Кастамону і Сіноп.

Читайте також: Кількість загиблих внаслідок повеней у Бразилії сягнула 105 осіб

Понад 100 мешканці були евакуйовані в безпечне місце в районі Гьокчебей провінції Золгулдак.

У Бартині рівень води у річці піднявся до 10 метрів, у сільській місцевості провінції від повені постраждали десятки сіл. Міст на шосе Бартин-Козджагіз і Бартин-Арит підтоплено, рух транспорту по цим дорогах закрито. Ризик повеней у місті Бартин досяг небезпечного рівня. У районі Інеболу стрімким потоком води зруйновано два мости.

«У багатьох місцях були вжиті запобіжні заходи з використанням будівельної техніки, діють попередження. В районі Інеболу рівень води в річці піднявся до небезпечного рівня. Магазини, що розміщені вздовж річки, закриті. Очільник AFAD Юнус Сезер їде в Інеболу», - повідомив міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу у Твітері.

У провінції Кастамону спостерігається значне підвищення рівня води в озері Сада. Міст, що з'єднує райони Шенпазар і Джіде з Кастамону, був зруйнований. Рух транспорту в цьому районі зупинено, водіїв перенаправили на альтернативні маршрути для руху.

У провінції Карабюк злива спричинила зсуви ґрунту, рух деякими дорогами припинено, у зоні затоплення тривають роботи з очищення територій.

У регіоні затоплено ряд підприємств, звідти проводять евакуацію робітників. Мешканців затоплених будинків евакуюють за допомогою човнів.

Фото: ntv.com.tr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-