Качинський планує очолювати провладну партію в Польщі ще три роки

Качинський планує очолювати провладну партію в Польщі ще три роки

Укрінформ
Лідер правлячої сьогодні у Польщі партії “Право і Справедливість” (PiS) Ярослав Качинський планує очолювати політичну силу до наступного з’їзду партії в 2025 році.

Про це Качинський сказав в інтерв’ю виданню Polska Times, передає Укрінформ.

“У справах керівництва партії, якщо все піде за планом і не станеться нічого надзвичайного, то рішення ухвалюватимуться за три роки. Потім буде партійний з’їзд, на якому я більше не планую балотуватися на посаду голови партії”, - зазначив Качинський.

Він додав, що якщо на наступних виборах отримає депутатський мандат і стане депутатом Сейму, то залишатиметься звичайним депутатом.

Читайте також: Розслідувачі здивували розповіддю про нову розкішну нерухомість путіна

Як відомо, кілька днів тому Качинський подав у відставку з посади віцепрем’єр-міністра з безпекових питань, яку він обіймав з жовтня 2020 року. Раніше, в 2006-2007 роках, він був главою уряду Польщі.

З 2003 року Качинський є одноосібним лідером правоконсервативної партії PiS, яка перебуває при владі в Польщі з листопада 2015 року.

Нещодавно за активної ролі Качинського у Польщі ухвалений закон «Про захист вітчизни», який, зокрема, передбачає збільшення чисельності збройних сил удвічі – до 300 тисяч, а видатків на обороноспроможність - до 3% від ВВП у 2023 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-