Журналісти виявили в росії мережу компаній - «гаманців путіна»

Журналісти виявили в росії мережу компаній - «гаманців путіна»

Укрінформ
Російська компанія LLC Invest і низка пов'язаних з нею фірм допомагають президентові росії володимиру путіну та його наближеним управляти своїми активами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у розслідуванні «Медузи» спільно з Центром з дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP).

Вони виявили, що через структуру LLC Invest спілкуються та співпрацюють між собою керівники понад 80 компаній, більшість власників яких – близькі друзі володимира путіна. Усього з LLC Invest, за даними розслідування, пов'язано щонайменше 86 компаній. Загальна вартість їх активів – приблизно 4,5 мільярда доларів: це як гроші на банківських рахунках, так і нерухомість класу люкс, приватні яхти та літаки.

Деякі фірми належать безпосередньо банку "росія", найбільшим акціонером якого є друг путіна Юрій Ковальчук; власниками інших є сам Ковальчук, "подруга путіна" Світлана Кривоногих та наближені російського президента. Ще частина фірм номінально записана на рядових співробітників структури.

Компаніям, так чи інакше пов'язаним із LLC Invest, належить особняк у Карелії, де відпочиває путін; гірськолижний курорт "Ігора", де відзначала весілля його донька; безліч інших об'єктів нерухомості, що стосуються путіна або його близьких; кілька великих яхт. Крім того, LLC Invest і пов'язані з нею фірми володіють активами, які, мабуть, діють як "гаманці" або "сховища" для долі акцій президентських друзів у різних підприємствах.

Читайте також: Компроміс із росією дозволить путіну перекроїти правила глобального порядку - Кулеба

Прессекретар президента дмитро пєсков на запитання розслідувачів відповів, що володимир путін "з названими об'єктами та організаціями не пов'язаний і не афілійований".

Раніше, у п'ятницю, команда Олексія Навального та незалежне видання «Проект» опублікували спільне розслідування, згідно з яким голова Газпрому Олексій Міллер та його сім'я через номінальних власників володіють нерухомістю в росії на суму в сотні мільйонів доларів, включаючи палаци в Підмосков'ї, вілли та котеджі у Сочі, готелі в Геленджику та на Алтаї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-