У Страсбурзі починається літня сесія ПАРЄ

У Страсбурзі починається літня сесія ПАРЄ

Укрінформ
У Страсбурзі розпочинається літня сесія Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), яка проходитиме з 20 по 24 червня і в рамках якої відбудуться дебати щодо гуманітарних наслідків російської агресії проти України та про притягнення до відповідальності за збиття рейсу MH17.

Про це йдеться у порядку денному сесії, передає Укрінформ.

Зокрема, повідомляється, що обговорення гуманітарних наслідків російської агресії проти України, з особливим акцентом на внутрішню та зовнішню міграцію, відбудеться у середу, 22 червня. Дебати про відповідальність за збиття рейсу MH17 заплановані на четвер, 23 червня.

Читайте також: У Нідерландах відбулось останнє засідання суду у справі МН17

Крім того, на вівторок, 21 червня, заплановані дебати “Останні виклики безпеці в Європі: яка роль Ради Європи?”.

Також ПАРЄ проведе спільні дебати щодо зареєстрованих випадків політичних в’язнів у російській федерації та необхідності відновлення прав людини та верховенства права на Північному Кавказі.

Крім того, в рамках сесії парламентарі обговорюватимуть низку інших питань, в тому числі моніторинг онлайн-комунікацій, як запобігти антисемітизму в Європі та боротися з ним, як перемагати хвороби, яких можна запобігти за допомогою вакцинації тощо.

Читайте також: Президент ПАРЄ знову закликав росію негайно припинити війну

Зазначається, що одними з головних моментів літньої сесії ПАРЄ є промови президента Грецької Республіки Катерини Сакелларопулу та короля Нідерландів Віллема-Олександра.

Як повідомляв Укрінформ, на пленарному засіданні в Страсбурзі в середу, 8 червня, ухвалено Резолюцію Європарламенту щодо зовнішньої, безпекової та оборонної політики Європейського Союзу після агресивної війни Росії проти України, що рекомендувала Євросоюзу надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-