Казахстан не визнає «незалежності л/днр» - Токаєв

Казахстан не визнає «незалежності л/днр» - Токаєв

Укрінформ
Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв, який сидить поруч із президентом росії володимиром путіним на Петербурзькому міжнародному економічному форумі, сказав, що Казахстан не визнає незалежність так званих "днр" та "лнр".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

Токаєв зазначив, що два основні принципи Статуту ООН – право нації на самовизначення та територіальна цілісність держави – прийшли у взаємну суперечність.

«Ми не визнаємо ні Тайвань, ні Косово, ні Південну Осетію, ні Абхазію. Цей принцип буде застосований і щодо квазідержавних територій, якими, на наш погляд, є "Луганськ" та "Донецьк", - сказав президент Казахстану.

Незадовго до нього путін сказав, що відділення від України "днр" та "лнр" не повинні запитувати "дозволу" в українського уряду.

Читайте також: Зеленський домовився з Токаєвим про співпрацю в гуманітарних питаннях

В 1992 році незалежності вимагав Далекий Схід, Сибір вимагала незалежності в 1993 році. У 1992 році зі складу росії хотіли також вийти Свердловська та Челябінська області, які перетворилися на Уральську республіку. За наказом президента Бориса Єльцина, референдум про статус республіки так і не відбувся. Визнання суверенітету у різний час вимагали Карелія, Дагестан, Татарстан та Чечня (Ічкерія).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-