У партії Джонсона можуть провести ще одне голосування про вотум довіри

У партії Джонсона можуть провести ще одне голосування про вотум довіри

Укрінформ
Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон може ще раз зіштовхнутися з процедурою голосування за вотум довіри, адже провідний комітет Консервативної партії розглядає можливість зміни правил після того, як вчора главі уряду вдалося зберегти свою посаду.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Skynews.

За словами депутата-консерватора Тобіаса Елвуда, який голосував проти вотуму довіри Джонсону, керівництво Комітету-1922 (парламентська група від Консервативної партії – ред.) розглядає внесення змін до своїх правил, щоб у партії була можливість винести на голосування ще один вотум довіри лідеру партії впродовж року після попереднього голосування.

Елвуд додав, що наступне голосування щодо вотуму довіри Джонсону може відбутися вже за шість місяців.

Читайте також: Джонсон отримав вотум довіри та залишився на посаді прем'єра

Зазначається, що чинні правила Консервативної партії передбачають, що після успішного голосування щодо вотуму довіри лідеру партії, наступне має відбутися не раніше, ніж за рік.

Як повідомляв Укрінформ, учора Джонсон отримав вотум довіри від однопартійців 211 голосами проти 148 та залишився на посаді прем'єра Британії. Саме голосування щодо вотуму довіри главі британського уряду було спричинене скандалом із вечірками у розпал локдауну під час пандемії COVID-19 у травні 2020-го за участю самого Джонсона.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-