У турецькій Анталії горів ліс

У турецькій Анталії горів ліс

Укрінформ
У турецькій провінції Анталія в районі Пинарбаши сталася лісова пожежа, яку вдалося ліквідувати за шість годин. 

Причини виникнення пожежі в лісовій зоні з’ясовують, повідомляє Укрінформ із посиланням на Hürriyet.

«Пожежа сталася з невідомої причини вчора близько 15.00 у лісі, розташованому на крутому місці біля розв’язки Пинарбаши. Про задимлення на лінію екстреної служби допомоги повідомили громадяни», - йдеться у повідомленні.

До місця пожежі були направлені пожежники управління лісового господарства району Гюндогмуш, пожежної служби муніципалітету Анталії та прилеглих районів.

Наразі встановлюється причина пожежі та площа знищеного вогнем лісу.

Лісові пожежі на півдні, південному сході та південному заході Туреччини в літній період є частим явищем через суху спекотну погоду та відсутність опадів.

Як повідомляв Укрінформ, з кінця липня до середини серпня минулого року Туреччина потерпала від масштабних лісових пожеж. Україна однією з перших відгукнулася на прохання про допомогу - направила в Туреччину літаки та вертольоти для боротьби з лісовими пожежами.

Загалом під час лісових пожеж цього року знищено приблизно 160 тисяч гектарів лісу. Пожежі пошкодили 30 тисяч гектарів лісів у Манавгаті, 12,6 тис. га - у Бодрумі, 8 тис. га - у Мармарисі та 6,5 тис. га навколо Гюзельбаґа, в Анталії.

Читайте також: У Туреччині підрахували збитки сільського господарства від лісових пожеж

Міноборони Туреччини оприлюднило знімки знищених лісовими пожежами ділянок на півдні та південному заході країни, зроблені з космосу. Як повідомляли правоохоронці, частина з лісових пожеж могла виникнути в результаті організованого підпалу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-