Нідерланди додатково інвестують в свою оборону €5 мільярдів

Нідерланди додатково інвестують в свою оборону €5 мільярдів

Укрінформ
Нідерланди інвестують в оборону 5 млрд євро – це найбільші інвестиції з часів холодної війни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Урядовий портал країни.

“Уряд інвестує в оборону додатково 5 млрд євро - це найбільші інвестиції із часів холодної війни. Загрози у світі та війна в Україні показують, що мир та безпеку не можна сприймати як щось само собою зрозуміле”, - зазначила міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен.

Вона наголосила, що буде зроблено все можливе, щоб зробити Нідерланди сильнішими, Європу — безпечнішою, а НАТО — потужнішим. Зокрема, збільшується вогнева міць на суші, морі та в повітрі. Додаткові кошти підуть на крилаті ракети, шість додаткових винищувачів F-35, протиповітряну оборону, броньовані гаубиці, вертольоти, які можуть підтримувати спеціальні операції на суші та на морі. Також докладаються зусилля для посилення спеціалізації та розширення міжнародного співробітництва. Підвищиться оперативна готовність і здатність до розгортання.

Читайте також: ООН погодилась змінити офіційну назву Туреччини

За словами Оллонгрен, у 2024 та 2025 роках Нідерланди виконають стандарт НАТО інвестувати 2% валового внутрішнього продукту в збройні сили.

Як повідомляв Укрінформ, Нідерланди більше не можуть поставляти в Україну гаубиці Panzerhaubitzen 2000, бо інвестуватимуть у свої збройні сили.

Прем’єр-міністр країни Марк Рютте наголосив, що Нідерланди та Німеччина тісно співпрацюють у наданні Україні гуманітарної допомоги, проведенні розслідувань, а також в питанні надання озброєнь.

Фото: APN

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-