Нові військові операції Туреччини потенційно загрожують стабільності в регіоні – Держдеп

Нові військові операції Туреччини потенційно загрожують стабільності в регіоні – Держдеп

Укрінформ
Державний департамент США назвав потенційною загрозою для стабільності в регіоні, а також безпеки американських сил, нові плани керівництва Туреччини розгорнути нові військові операції вздовж південного кордону із Сирією.

З відповідною заявою виступив у вівторок під час брифінгу в Вашингтоні речник Держдепартаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми визнаємо обґрунтовані занепокоєння Туреччини щодо безпеки на її південному кордоні, але будь-який новий наступ ще більше підірве регіональну стабільність і поставить під загрозу американські сили, а також кампанію міжнародної коаліції проти ІДІЛ», – заявив речник Держдепу.

Читайте також: Туреччина хоче від Швеції та Фінляндії письмових гарантій перед їхнім вступом у НАТО

Він підкреслив, що Сполучені Штати глибоко стурбовані заявами турецької влади щодо посилення військової активності в районах на півночі Сирії.

Як повідомлялося, в понеділок президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Анкара планує розгорнути нові військові операції вздовж свого південного кордону із Сирією з метою створення «безпечних зон» для боротьби із загрозою тероризму в цьому регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-