Лідери США й Японії закликали притягнути рф до відповідальності за її звірства в Україні

Лідери США й Японії закликали притягнути рф до відповідальності за її звірства в Україні

Укрінформ
Президент США Джо Байден і прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішида засудили російську агресію проти України та висловили солідарність з українським народом.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у спільність заяві двох лідерів за підсумками зустрічі, яка відбулася у понеділок, 23 травня, у Токіо.

«Лідери двох країн засудили дії росії (проти України – ред.) та закликали притягнути росію до відповідальності за її звірства», - йдеться у заяві Байдена й Кішиди.

Зазначається, що Президент США й прем’єр-міністр Японії також висловили солідарність з українським народом.

«Лідери підтвердили свою підтримку суверенітету та територіальної цілісності України. Прем’єр-міністр і Президент підкреслили важливість єдності міжнародної спільноти та висловили солідарність з українським народом у відповіді на агресію росії шляхом запровадження санкцій, включаючи фінансові санкції, експортний контроль та інші кроки, які були зроблені з країнами-однодумцями, аби росія понесла довготривалі економічні збитки», - йдеться у заяві.

Також лідери США й Японії високо оцінили безпрецедентну глобальну єдність, продемонстровану державами-членами ООН, які засудили агресію росії проти України, виключивши рф з Ради ООН з прав людини.

«Визнаючи, що Рада Безпеки ООН несе основну відповідальність за підтримку міжнародного миру і безпеки від імені держав-членів, обидва лідери висловили глибоку стурбованість безвідповідальною поведінкою росії як постійного члена (РБ ООН – ред.) та зловживанням нею правом вето, намагаючись захистити себе від відповідальності за свою агресію проти іншої держави-члена», - йдеться у заяві.

Читайте також: Справа проти росії у Міжнародному суді ООН: до позову України хочуть приєднатись 42 країни

Як повідомлялося, з 24 лютого в Україні триває повномасштабне російське військове вторгнення. Збройні сили України і Сили територіальної оборони мужньо дають відсіч російським загарбникам і завдають їм величезних втрат. США, ЄС та інші країни запровадили і продовжують запроваджувати санкції проти росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-