Таліби в Афганістані зобов’язали жінок на телебаченні закривати обличчя

Таліби в Афганістані зобов’язали жінок на телебаченні закривати обличчя

Укрінформ
Рух Талібан, який минулого року захопив владу в Афганістані, зобов’язав жінок-телеведучих прикривати обличчя під час ефіру.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на France 24.

Міністерство зі сприяння доброчесності та запобігання пороку розпорядилося, щоб усі жінки-ведучі з 21 травня з'являлися на екрані лише із закритими обличчями.

Раніше верховний лідер талібів Хайбатулла Ахундзада підписав указ, згідно з яким жінки, що працюють у державних установах, зобов'язані носити в громадських місцях паранджу, приховуючи тіло з ніг до голови. У разі недотримання правил їм загрожує звільнення. Крім того, опікуни чоловічої статі, батьки або чоловіки цих жінок мають сплатити штраф, так само і керівництво телеканалів, яке не виконує цей наказ.

Читайте також: У в'язницю за манікюр та джинси: у Туркменістані запровадили жорсткі заборони для жінок

Таліби вже наклали низку обмежень на громадянське суспільство, багато з яких зосередилися на обмеженні прав жінок і дівчат. Зокрема на початку травня таліби зобов’язали жінок не з’являтися на вулиці та в громадських місцях без паранджі, що приховує тіло з ніг до голови. Ще в указі талібів йдеться про те, що якщо в жінки немає важливої роботи за межами будинку, їй «слід лишатися вдома».

Раніше під час першого правлячого режиму талібів в Афганістані з 1996 по 2001 роки, рух встановлював подібні обмеження щодо афганок.

Фото: Wakil Kohsar, AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-