У Бельгії запровадили карантин для заражених «віспою мавп»

У Бельгії запровадили карантин для заражених «віспою мавп»

Укрінформ
Чотири випадки так званої віспи мавп - хвороби, що тривалий час не з’являлася на Європейському континенті, зареєстровані у Бельгії. За рекомендацією вірусологів для хворих у країні запроваджується карантин.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у неділю в публікації бельгійського видання VRT. 

«Четвертий випадок «віспи мавп» був підтверджений у Бельгії. Встановлено, що пацієнт, якому наразі надають лікування у Валлонії, брав участь у фестивалі фетишу Darklands (Темні землі), що відбувся у Антверпені на початку місяця. Тож провідний вірусолог країни Марк Ван Ранст (Marc Van Ranst) із Університету в Лювені закликав усіх, хто відвідував цей захід, уникати контактів з оточуючими, та негайно звертатися до спеціалізованих лікарень у разі виявлення ознак вірусу», – йдеться у публікації.

Водночас, бельгійські вірусологи зауважили, що населенню не варто непокоїтися щодо масштабного спалаху вірусу в країні. Ті люди, яким зараз за 50 років, отримали захист у результаті щеплення проти віспи, що тривала до 1981 року. Для решти населення ризик заразитися вірусом є доволі низьким.

Читайте також: МОЗ закликає не панікувати – в Україні вірус мавпячої віспи не зафіксований

«По всьому світу зареєстровано кілька сотень випадків. Але це виняток. У Конго зазвичай реєструється кілька тисяч випадків вірусу щороку. Але це дуже виняткові випадки, коли цей вірус з’являється в Європі. Це цікавий феномен, але точно не причина для занепокоєння. Ми маємо серйозно ставитися до цього, бо хвороба серйозна. Але підстав для паніки немає», - зазначив фахівець.

За твердженням вірусологів, людям «за 50» нічого не загрожує. Можливість щеплення людей, молодших за цей вік, поки не розглядається, оскільки невелика кількість випадків не дає для цього жодних підстав. Вакцинація буде необхідною, якщо кількість хворих почне швидко зростати.

Читайте також: В Україні очікують рекомендації ВООЗ, як протидіяти «віспі мавп»

“Наразі відбуваються дискусії щодо вакцинації у Великій Британії та Іспанії, але вони мають значно більшу кількість випадків. Людям із ознаками «віспи мавп» рекомендовано ізолювати себе, поки всі висипи не будуть вилікувані, інакше вони можуть заразити оточуючих», - йдеться у публікації.

Як повідомлялося, станом на сьогодні, випадки «віспи мавп» виявлені у Бельгії, Нідерландах, Німеччині, Франції, Великій Британії, Італії, Португалії, Іспанії, Швеції, Канаді, США, Австралії, а також нещодавно - в Ізраїлі та Швейцарії. Зазвичай регіон поширення хвороби обмежується країнами Західної та Центральної Африки.

Фото з сайту rtlnieuws.nl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-