Латвія заборонила залізничний транзит військових вантажів із білорусі

Латвія заборонила залізничний транзит військових вантажів із білорусі

Укрінформ
З 10 травня Латвія призупинила дію угоди, яка дозволяла прямі залізничні перевезення військових вантажів через латвійські порти з білорусі до третіх країн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi із посиланням на заяву Міністерства сполучення країни.

У міністерстві нагадують, що угоду про пряме перевезення вантажів військового призначення залізничним транспортом із рб до третіх країн з використанням латвійських портів було ухвалено 25 січня 1994 року, коли Латвія ще не вступила до Євросоюзу.

Пізніше, 1 травня 2004 року, Латвія вступила до ЄС; 29 березня 2004 року країна стала членом НАТО. У зв'язку з цим Латвія пов'язана правовими нормами цих міжнародних організацій, і угода з білоруссю не відповідає цим правилам. «Також держуправління Латвії загалом переглядає двосторонні відносини з росією та білоруссю в контекст війни росії в Україні», - йдеться у заяві Мінсполучення.

Читайте також: Латвія заборонила в'їзд 102 російським діячам культури

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст і сіл. Вторгнення здійснювалося і здійснюється за сприяння білорусі. ЗСУ, Національна гвардія, сили Територіальної оборони та весь український народ чинять ефективний спротив російським військам та завдають їм великих втрат.

Після початку війни росія і білорусь зазнали масштабних санкцій з боку світової спільноти. Це спричинило погіршення економічного стану двох країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-