Бербок цього тижня скликає міністрів G7 і НАТО

Бербок цього тижня скликає міністрів G7 і НАТО

Укрінформ
Міністр закордонних справ головуючої в групі G7 Німеччини Анналена Бербок запросила колег на зустріч у п’ятницю в землі Шлезвіг-Гольштейн, після чого - міністрів НАТО до Берліна.

Про це повідомила речниця МЗС ФРН Андрея Зассе на брифінгу в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У фокусі зустрічі (G7) стоїть російська агресія проти України та її вплив, зокрема, на енергозабезпечення та забезпечення продовольством у світі», - зазначила Зассе.

Участь у зустрічі візьмуть також глави дипломатичних відомств України Дмитро Кулеба та Молдови Ніколай Попеску, віртуально долучиться очільник МЗС Індонезії, яка головує в групі G20.

Окрім українського блоку питань, буде обговорено роль Китаю, ситуацію в Тихоокеанському регіоні, Афганістані, Африці, на Близькому Сході тощо.

У суботу та неділю в Берліні на запрошення Бербок та генсека НАТО Єнса Столтенберга відбудеться неформальна зустріч міністрів закордонних справ НАТО.

«Зустріч вперше пройде в такому форматі, буде проведено довірливий обмін думками. Мета - посилення політичних консультацій, зміцнення політичного виміру Альянсу», - зазначила Зассе.

На зустріч запрошені глави МЗС Швеції та Фінляндії.

Читайте також: Німеччина наполягає на повному членстві України в ЄС – Бербок

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 11-18 травня здійснить закордонні візити для участі у заходах “Великої сімки” та Європейського Союзу і проведенні переговорів, щоб скоординувати підтримку України.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-