Суд у росії заочно заарештував журналіста Невзорова у справі про «фейки»

Суд у росії заочно заарештував журналіста Невзорова у справі про «фейки»

Укрінформ
Басманний суд Москви заочно заарештував журналіста Олександра Невзорова, який виступає на підтримку України і визнаний в рф ЗМІ-іноагентом, у рамках кримінальної справи про «поширення свідомо неправдивої інформації про збройні сили рф».

Про це повідомили Інтерфаксу у пресслужбі суду, передає Укрінформ.

«Щодо Невзорова судом обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту терміном на два місяці з моменту його екстрадиції на територію рф або з моменту затримання на території рф», - сказали в суді.

Невзорову заочно висунуто обвинувачення «в публічному поширенні під виглядом достовірних повідомлень свідомо неправдивої інформації про дії зс рф» (п. "д" ч. 2 ст. 207.3 КК рф).

Раніше журналіста було оголошено в розшук.

Читайте також: росія оголосила у розшук журналіста Невзорова

Як повідомлялося, у березні цього року Слідчий комітет росії порушив проти Невзорова кримінальну справу про поширення «фейкової» інформації про дії російських збройних сил у Маріуполі. Повідомлялося, що слідство намагається встановити місцезнаходження Невзорова.

Наприкінці березня дружина журналіста у соцмережах повідомила, що її чоловік перебуває в Ізраїлі. Після цього в Спілці журналістів росії різко висловилися про професійну діяльність публіциста, Невзоров у відповідь оголосив про свій вихід з організації, назвавши її «зборищем боягузів та дурнів».

Читайте також: росія оголосила «іноагентами» Венедиктова й Невзорова

22 квітня журналіста внесли до списку фізичних осіб, які виконують функції іноземних агентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-