На першотравневих антивоєнних акціях у росії затримали понад 200 осіб

На першотравневих антивоєнних акціях у росії затримали понад 200 осіб

Укрінформ
На першотравневих антивоєнних акціях у 18 містах росії було затримано понад 200 людей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

Найбільше затриманих у Москві та Санкт-Петербурзі – приблизно по 80 активістів. Частину з них залишили у відділах поліції до ранку понеділка.

Люди виходили в одиночні пікети з плакатами з першотравневими та антивоєнними гаслами. У Москві на Пушкінській площі активіста Дмитра Силіна затримали з плакатом "Мир! Праця! Травень!".

У Петербурзі журналістів "Нової газети" Олену Лук'янову та Андрія Душутіна затримали під час зйомки антивоєнної акції Олени Осипової – художниці, яка регулярно виходить у пікети зі своїми картинами. (Лук'янова уточнила, що була поруч із Осиповою не як журналіст, без прескарти).

У Петербурзі також затримали активістку Ганну Анісімову, яка влаштувала інсталяцію на Василівському острові. Вона прикувала себе кайданками до телевізора із зображенням пропагандиста володимира соловйова.

Кілька десятків людей загалом затримано в Новосибірську та Єкатеринбурзі. Повідомлення про затримання надходили з Нижнього Новгорода, Кірова, Пермі, Ярославля та інших міст.

Незабаром після озброєного вторгнення на територію України російська влада посилила законодавство. У Росії заводять адміністративні та кримінальні справи проти учасників антивоєнних акцій за новими статтями про дискредитацію російської армії та поширення фейків про неї, зокрема в соцмережах.

За даними правозахисної організації "Агора", у рф порушено щонайменше 40 справ, пов'язаних з антивоєнними висловлюваннями та виступами. Обвинуваченим загрожує до 15 років ув'язнення.

З початку війни було затримано понад 15 тисяч людей, порушено десятки кримінальних справ. У країні фактично запроваджено військову цензуру, яка забороняє ЗМІ висвітлювати війну з Україною не з державних позицій рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-