Білоруська асоціація журналістів отримала премію ЮНЕСКО за свободу преси

Білоруська асоціація журналістів отримала премію ЮНЕСКО за свободу преси

Укрінформ
Білоруська асоціація журналістів за поданням Національної спілки журналістів України нагороджена Всесвітньою премією ЮНЕСКО/Гільєрмо Кано за свободу преси 2022 року.

Як передає Укрінформ, про це голова НСЖУ Сергій Томіленко повідомив у Фейсбуці.

Церемонія нагородження відбудеться 2 травня в Пунта-дель-Есте (Уругвай) з нагоди глобальної конференції Всесвітнього дня свободи преси.

У серпні 2021 року, після рейду поліці в офісах асоціації у білорусі, Верховний суд білорусі на вимогу Міністерства юстиції країни ухвалив рішення про ліквідацію організації.

"Режим лукашенка жорстоко переслідує незалежних журналістів та виразника їхніх інтересів – БАЖ, ведеться реальна війна зі свободою слова у білорусі, - наголосив Томіленко. – Наш обов'язок – підтримувати мужніх колег, адже журналісти важливі".

"Присуджуючи премію БАЖ, ми підтримуємо всіх журналістів у всьому світі, які критикують, виступають проти та викривають авторитарних політиків і режимів, передаючи правдиву інформацію та пропагуючи свободу слова. Сьогодні ми вітаємо і хвалимо їх, ми знаходимо спосіб сказати: ми з вами і цінуємо вашу мужність", - заявив голова міжнародного журі премії, засновник і директор албанської медіаорганізації Альфред Лела.

"Протягом двадцяти п’яти років Премія ЮНЕСКО/Гільєрмо Кано привертає увагу світу до хоробрості журналістів у всьому світі, які так багато жертвують у пошуках правди та відповідальності. Ми знову надихаємося їхнім прикладом і нагадуємо про важливість забезпечення права журналістів усюди вільно та безпечно повідомляти", - наголосила генеральний директор ЮНЕСКО Одрі Азуле.

Як повідомляв Укрінформ, на початку лютого Томіленко заявив, що Національна спілка журналістів України долучалася і долучається до вирішення питань із легалізацією білоруських журналістів в Україні.

У 2021 році Білоруська асоціація журналістів стала лауреатом Національної премії за захист свободи слова імені Ігоря Лубченка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-