США визволили одного з двох американців, незаконно ув'язнених у росії

США визволили одного з двох американців, незаконно ув'язнених у росії

Укрінформ
Сполучені Штати добилися звільнення з росії американського громадянина Тревора Ріда, який фігурував по одній із двох гучних справ незаконного ув’язнення владою рф, і тепер він повернувся додому.

Із офіційною заявою з цього приводу виступив у середу президент США Джо Байден, передає Укрінформ.

«Сьогодні ми вітаємо вдома Тревора Ріда і святкуємо його повернення до сім’ї, яка дуже сумувала за ним. Тревор, колишній морський піхотинець США, звільнений з російського ув'язнення», - зауважив глава Американської держави.

Він висловив вдячність за звільнення спецпредставнику президента в справах заручників Роджеру Карстенсу, послу США в росії Джону Саллівану та багатьом іншим представникам уряду.

«Переговори, які дозволили нам повернути Тревора додому, вимагали важких рішень»,- зазначив президент США. За його словами, безпечне звільнення Ріда є доказом того, що адміністрація США вважає пріоритетним повернення додому американців, які перебувають у заручниках або незаконно затримані за кордоном.

«Ми не зупинимося, поки Пол Вілан та інші не приєднаються до Тревора в люблячих обіймах сім’ї та друзів»,- підсумував президент США.

Читайте також: Держдеп вимагає від Росії негайно звільнити двох громадян США

Як повідомляв Укрінформ, Тревор Рід, 1994 року народження – служив у Морській піхоті США, після чого вступив до Університету Північного Техасу. Був заарештований у москві у 2019-му, а у липні 2020 року його засудили до 9 років ув’язнення за звинуваченнями в опорі поліцейським.

Крім того, офіційний Вашингтон вимагає звільнення з росії Пола Вілана, який має громадянство чотирьох країн (США, Канади, Великої Британії й Ірландії). Він був затриманий у москві 28 грудня 2018 року. російська влада звинуватила його у «проведенні шпигунської акції». На суді Вілан не визнав провини та заявив про погрози з боку слідчих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-