Президент Казахстану вийшов з правлячої партії

Президент Казахстану вийшов з правлячої партії

Укрінформ
Президент РК Касим-Жомарт Токаєв прийняв рішення відмовитися від головування у правлячій партії AMANAT. 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Казинформ.

«Я вже казав, що звільнюся з посади голови партії й вийду з лав організації. Настав час здійснити цей припис. З сьогоднішнього дня я як голова партії AMANAT вирішив припинити свої повноваження й вийти з партії. Цей крок має значення. У зв'язку з цим хочу подякувати всім вам за довіру та підтримку на президентських виборах», - повідомив Касим-Жомарт Токаєв, виступаючи на позачерговому XXIII З'їзді партії AMANAT.

Читайте також: Із Казахстану заборонили вивозити валюти більш як на $10 тисяч і золото

Також наголошується, що на з'їзді партії була підтримана пропозиція Токаєва щодо висунення кандидатури спікера Мажиліса Єрлана Кошанова на посаду голови AMANAT.

Окрім цього, політичні партії AMANAT та ADAL проголосували за об'єднання.

Читайте також: Складання російських мотоциклів «Урал» переносять до Казахстану

«Дуже важливо розвивати політичну систему. Тому я вважаю за правильне підтримати ініціативу партії ADAL і об'єднатися з нею. ADAL є партією, що сформувалася і має своїх прихильників. У разі підвищення політичної конкуренції це об'єднання є дуже важливим. Цей важливий крок стане модернізацією та посиленням партії ADAL», - заявив президент РК Касим-Жомарт Токаєв, виступаючи на з'їзді партії AMANAT.

Читайте також: Молдова і Казахстан мають бути готовими до «братання» росії - Данілов

Як повідомляв Укрінформ, раніше Токаєв підписав конституційний закон Республіки Казахстан "Про внесення змін та доповнень до деяких конституційних законів Республіки Казахстан". Зокрема, йдеться про відміну довічного головування першого президента РК Нурсултана Назарбаєва у Раді безпеки та Асамблеї народу Казахстану.

Фото з сайту Казинформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-