Макрон: Наступні роки не будуть спокійними, а будуть історичними

Макрон: Наступні роки не будуть спокійними, а будуть історичними

Укрінформ
Переобраний на другий термін президент Франції Еммануель Макрон заявив, що наступні роки точно не будуть спокійними.

Як повідомляє Le Figaro, про це Макрон сказав, виступаючи перед своїми прихильниками на Марсовому полі біля Ейфелевої вежі, передає Укрінформ.

«Нам доведеться бути вимогливими та амбітними. Війна в Україні нам нагадує: Франція повинна підвищити голос, щоб показати чіткість свого вибору та свою силу. Наступні роки, безумовно, не будуть спокійними, а будуть історичними», – наголосив Макрон.

Читайте також: Другий тур виборів у Франції: Макрон перемагає Ле Пен

Він сказав, що відтепер “більше не кандидат від одного табору, а президент усіх”.

“Знаю, що багатьох наших співвітчизників, які обрали крайніх правих, до голосування за цей проєкт підштовхнули гнів і незгода, що змушує нас шукати відповідь. Це буде наша відповідальність. Ми повинні ефективно реагувати на висловлений гнів”, - додав він.

Читайте також: Макрон заявив про постачання Україні протитанкових ракет «Мілан» і САУ «Цезар»

Макрон також визнав, що багато французів проголосували за нього, щоб заблокувати ідеї ультраправих, зазначивши, що таке голосування покладає на нього зобов’язання на наступні роки.

Переобраний президент подякував своїм виборцям, наголосивши, що вони обрали гуманістичний і амбітний проєкт для Франції та Європи.

Читайте також: Ле Пен, яка програла вибори у Франції, назвала свій результат «блискучою перемогою»

Як повідомляв Укрінформ, згідно з першими оцінками президентських виборів 24 квітня, які оновлюються, чинний президент Франції Еммануель Макрон отримав понад 58% голосів і переміг лідера ультраправого “Національного об’єднання” Марін Ле Пен.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-