Війна росії проти України вимагає нової архітектури безпеки – Бербок

Війна росії проти України вимагає нової архітектури безпеки – Бербок

Укрінформ
Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок вважає, що війна, яку розв'язала російська федерація проти України, вимагає створення нової архітектури безпеки.

Про це вона заявила в Ризі після переговорів з колегами трьох країн Балтії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це поворотний пункт для німецької і європейської політики. Ми повинні по-новому осмислити архітектуру європейської безпеки. Повернення до статусу кво не буде», - наголосила міністерка.

За її словами, цей процес буде не швидким та потребуватиме часу, зусиль, а також багато довіри, яка вже існує між деякими країнами, в тому числі Європейського союзу. 

Читайте також: Щодня росія демонструє нові виміри насильства - Бербок

Бербок зауважила, що Німеччина несе особливу відповідальність за створення «безпеки свободи» в Європі, а тому ФРН підвищує витрати на оборону та безпекову політику.

Зокрема, Бундесвер вже збільшив свою присутність у Балтійському регіоні. «Німеччина чує, бачить і стоїть на боці країн Балтії», - наголосила глава МЗС ФРН. 

Вона також підкреслила гібридний характер російської війни та політики, використання кремлем дезінформаційних кампаній, кібератак, перекручування та використання історичних наративів, мови ненависті, спроб розколоти суспільство.

Як повідомлялось, Єврокомісія підтримала представлену Німеччиною схему державної підтримки компаній і підприємств на суму €20 мільярдів для компенсації економічної шкоди внаслідок російського вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-