В оточенні путіна вважають вторгнення рф в Україну катастрофічною помилкою – Bloomberg

В оточенні путіна вважають вторгнення рф в Україну катастрофічною помилкою – Bloomberg

Укрінформ
Деякі члени путінської еліти в уряді та на державних підприємствах вважають, що вторгнення російських військ в Україну було катастрофічною помилкою, яка поверне країну назад на роки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg із посиланням на десяток співрозмовників, обізнаних із ситуацією.

За словами представників еліти з оточення президента рф, вони наразі не вбачають, що путін змінить свій поточний курс.

Ба більше, путін відкинув спроби інших чиновників попередити його про катастрофічні економічні та політичні наслідки, які нависли над країною в результаті західних санкцій.

Водночас, частина з топ-інсайдерів дійшла думки, що прагнення путіна продовжити вторгнення загрожує росії роками ізоляції та посиленням напруженості, через які її економіка постраждає, її безпека буде скомпрометована, а її глобальний вплив зруйновано.

Читайте також: Розвідка: російські олігархи обговорюють оплату фізичного усунення путіна

Зазначається, що наразі лише декілька бізнесменів-магнатів зробили завуальовані заяви, ставлячи під сумнів стратегію кремля в Україні, але багато потужних гравців ще занадто бояться репресій щодо людей з іншою точкою зору, щоб публічно висловлювати свої думки.

24 лютого 2022 року російська федерація розпочала неспровоковану війну проти України. Загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста і селища України, катують і вбивають мирне населення. Європейський Союз, США, інші країни світу застосували потужні санкції проти росії як країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-