Навальний про загибель мешканця Бучі: путінські кати вбили невинного за те, що ми однофамільці

Навальний про загибель мешканця Бучі: путінські кати вбили невинного за те, що ми однофамільці

Укрінформ
Російський опозиціонер Олексій Навальний відреагував на вбивство у Бучі свого однофамільця – українця Іллі Навального, і знову закликав росіян до протесту проти війни.

Як передає Укрінформ, текст від імені опозиціонера, який перебуває в Росії у виправній колонії, розміщений у його ТГ-каналі.

«Усі обставини вказують на те, що вбили його (Іллю Навального – ред.) через прізвище. Тому й паспорт покинули демонстративно. Абсолютно невинну людину путінські кати (ну, а як ще назвати їх? не «російські солдати» ж) убили за те, що ми з ним однофамільці. Мабуть, сподівалися, що родич», – написав Навальний.

Він згадав, що в дитинстві його вразив пам'ятник загиблим у Другій світовій війні в селі Залісся Київської області, оскільки там було кілька Навальних поспіль. «Ну, ось тепер буде в Україні ще один пам'ятник загиблим на війні, де серед інших буде Навальний Ілля Іванович 1961 р.н. І цю війну теж розв'язав біснуватий маніяк, одержимий якимись мареннями про геополітику, історію та устрій світу. Цей маніяк не зупиниться сам. Він, як на наркотик, підсів на смерть, війну та брехню – вони потрібні йому для збереження влади», – наголосив Олексій Навальний.

Пост закінчується твердженням, що сьогодні в Росії «борг кожного зробити хоч якийсь, хоч найменший внесок у те, щоб зупинити цю війну та усунути Путіна від влади». «Протестуйте, де можете та як можете. Агітуйте, як можете та кого можете. Бездіяльність найгірша. І зараз її наслідок – смерть», – резюмував політв'язень.

Як повідомило видання Bild, серед убитих у Бучі було знайдено чоловіка на ім'я Ілля Навальний. За інформацією видання, поруч із ним було знайдено його паспорт; місцеві жителі припустили, що приводом для вбивства стало його прізвище. Журналісти «Бі-бі-сі» з'ясували, що Ілля Навальний – далекий родич Олексія Навального.

За даними на 19 квітня, у Бучі знайшли вже понад 420 тіл убитих за час російської окупації, й пошук триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-