Албанія зупинила трансляцію російських медіа на всіх платформах

Албанія зупинила трансляцію російських медіа на всіх платформах

Інфографіка
Укрінформ
Європейські країни долучаються до медійної ініціативи Нацради України. Так, заклик Національної ради про вимкнення російських пропагандистських каналів уже підтримали 30 європейських країн, у 10 з них розпочалося мовлення українських каналів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

"За останні 10 днів маємо такі зміни на карті інформаційного спротиву в Європі. В Албанії припинили трансляцію російських медіа на всіх цифрових платформах. Крім того, регуляторний орган АМА публічно поінформував медіа про етичні правила та необхідну обережність при використанні проросійської інформації", - йдеться у повідомленні.

У співпраці з Регулятором з питань електронних телекомунікацій та поштових послуг Албанії (АКЕР) вони вжили заходів для негайного закриття двох доменів або з назвами списків програм (RT – Russia Today англійська RT – Russia Today UK; RT – Russia Today Німеччина; RT – Russia Today Франція; RT – іспанська і Sputnik).

Крім цього, два українські канали «Україна 24» і «1+1 International» з’явилися в кабельних мережах Угорщини, зокрема в мережі провайдера Telecom у Будапешті.

Читайте також: росіяни готують новий діпфейк із Зеленським - Центр стратегічних комунікацій

Розширилося українське мовлення і в Чехії та Німеччині. У цифровому мулитиплексі Multiplex 23 почали транслювати український канал «1+1». А великі німецькі мовники RTL.news і ntv.de почали транслювати новини українською мовою. Із понеділка до п’ятниці тут виходить передача «Україна оновлена», яку веде Кароліна Ашіон.

Як повідомлялося, суспільник мовник Японії запустив сайт з новинами українською.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-